Fiskejournalen har tidigare berättat om Linnea Lönn och hennes vidsträckta jakt på stora fiskar och spännande arter. Nu har det gungat till ordentligt i hennes fångstregistrering, och orsaken är en jättegös på 93 centimeter. " />
Annons
Linnea Lönn förgyllde hösten med en monstergös | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Anders Lundin
Linnea Lönn med den 93 centimeter långa gösen. Foto: Privat
Linnea Lönn förgyllde hösten med en monstergös

Fiskejournalen har tidigare berättat om Linnea Lönn och hennes vidsträckta jakt på stora fiskar och spännande arter. Nu har det gungat till ordentligt i hennes fångstregistrering, och orsaken är en jättegös på 93 centimeter.

Linnea har rest kors och tvärs över Sverige för att fånga så många supersize-fiskar som möjligt innan hon ställer undan spöt inför vintern. Den här gången var det egentligen en helt annan rovfisk än gös som var föremålet för dagen.

Linnea berättar själv för Fiskejournalen:

– Jag och kompisen Tove var ute på sjön för att fiska lite höstgädda men vi märkte väldigt snabbt att gösen var ordentligt igång. När båda haft varsina hugg av gös på gummibetena så nämner jag att det vore roligt att testa på vertikalfiske efter gös, mitt gamla personbästa var 2 kilo. Efter en liten stund så hittar vi ett riktigt stort eko, ”den här är nog riktigt stor, håll i dig, uppmanade Tove!”. Jag släpper ner jiggen en bit ovanför och ser direkt att fisken reagerar på det, sakta men säkert stiger den upp och hugger. Jag är tvärsäker på att det är en stor gädda tills den kom upp till ytan, i stället var det en monstergös på 93 centimeter och 9,06 kilo.

Stort grattis Linnea säger redaktionen – och vi utgår från att du snart levererar den första gäddan över 10-kilosgränsen också!

Läs mer om Linneas fiskeäventyr här:

Linnea Lönn levererar storfiskar på löpande band

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Joakim Larsson i Team Darwin drillar en stor tonfisk. Foto: Fredrik Aremyr
Vilda och tunga – se filmen när det drillas tonfisk!

Närmare 100 tonfiskar mellan Sverige och Danmark märktes under årets tonfiske – och för några av landets sportfiskare var det årets givna höjdpunkt. Här nedan kan ni se när svenska Team Darwin drillar giganter.

Fiskejournalen har i flera artiklar uppmärksammat tonfisket utanför svenska västkusten, där bland annat vår medarbetare Martin Falklind varit med i hetluften, i syfte att få häftiga filmklipp. Några som redan nu hunnit klippa ihop lite material, och gärna delar med sig av det, är gänget i Team Darwin.

En gigant landas för märkning. Foto: Fredrik Aremyr

Med hela elva tonfiskar levererade till märkning de senaste fyra åren så börjar de få en viss rutin. De spelade alltså in äventyret, där bland annat Joakim Larsson får äran att drilla två giganter.
– De är hårda, vilket också syns på filmen. Det krävs riktigt grov utrustning för att få upp dem fort, intygar Joakim Larsson, som vill att fler svenska sportfiskare ska få uppleva samma sak.
– Jag hoppas att den kraftiga ökningen av tonfiskpopulationen är bestående, och att Sverige så småningom kan få möjligheter till ett kontrollerat sportfiske efter tonfisk, primärt på catch-and-release basis.

Tills dess får alla ni andra låta er inspireras av detta i stället:

Du kanske även gillar detta