Fiskejournalen har tidigare berättat om Linnea Lönn och hennes vidsträckta jakt på stora fiskar och spännande arter. Nu har det gungat till ordentligt i hennes fångstregistrering, och orsaken är en jättegös på 93 centimeter. " /> Linnea Lönn förgyllde hösten med en monstergös | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Linnea Lönn med den 93 centimeter långa gösen. Foto: Privat
Linnea Lönn förgyllde hösten med en monstergös

Fiskejournalen har tidigare berättat om Linnea Lönn och hennes vidsträckta jakt på stora fiskar och spännande arter. Nu har det gungat till ordentligt i hennes fångstregistrering, och orsaken är en jättegös på 93 centimeter.

Linnea har rest kors och tvärs över Sverige för att fånga så många supersize-fiskar som möjligt innan hon ställer undan spöt inför vintern. Den här gången var det egentligen en helt annan rovfisk än gös som var föremålet för dagen.

Linnea berättar själv för Fiskejournalen:

– Jag och kompisen Tove var ute på sjön för att fiska lite höstgädda men vi märkte väldigt snabbt att gösen var ordentligt igång. När båda haft varsina hugg av gös på gummibetena så nämner jag att det vore roligt att testa på vertikalfiske efter gös, mitt gamla personbästa var 2 kilo. Efter en liten stund så hittar vi ett riktigt stort eko, ”den här är nog riktigt stor, håll i dig, uppmanade Tove!”. Jag släpper ner jiggen en bit ovanför och ser direkt att fisken reagerar på det, sakta men säkert stiger den upp och hugger. Jag är tvärsäker på att det är en stor gädda tills den kom upp till ytan, i stället var det en monstergös på 93 centimeter och 9,06 kilo.

Stort grattis Linnea säger redaktionen – och vi utgår från att du snart levererar den första gäddan över 10-kilosgränsen också!

Läs mer om Linneas fiskeäventyr här:

Linnea Lönn levererar storfiskar på löpande band

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta