Fiskejournalen vågar utse Linnea Lönn till en av landets absolut flitigaste fiskare. Dessutom levererar hon resultat som många bara kan drömma om – med flera arter över storfiskgränsen på senaste tiden. " /> Linnea Lönn levererar storfiskar på löpande band | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Linnea Lönn med en av sina storfiskar – en björkna på 980 gram.
Linnea Lönn levererar storfiskar på löpande band

Fiskejournalen vågar utse Linnea Lönn till en av landets absolut flitigaste fiskare. Dessutom levererar hon resultat som många bara kan drömma om – med flera arter över storfiskgränsen på senaste tiden.

Denna blågylta är sommarens mest färgstarka minne.

Linnea Lönn från Gävle är bara 25 år gammal men har redan avverkat fiskedagar så att det borde räcka en halv livstid. Till vardags arbetar hon som legitimerad sjuksköterska, men så fort det dyker upp ett tillfälle så greppar hon fiskespöt, och det är väldigt ofta.

Denna sommar inledde hon en satsning för att komma upp i 50 arter i Sverige på spö och krok, och den jakten har pågått över stora landområden. Från Gävle till Gullmarsfjorden, Vättern och många andra för henne främmande vatten. Och det har gett resultat.

Ni som redan följer henne på Instagram har kunnat beskåda stora rödingar, sutare och andra praktfiskar i ett jämnt flöde, och det hela toppades förra veckan då Linnea levererade en björkna på 980 gram och en vimma på 1050 gram, båda över storfiskgränsen.

Fiskejournalen ber henne göra en topp 5-lista på sina mest minnesvärda fiskar i sommar:

1) Roligaste fisken i somras var en otroligt vacker blågylta-hane under resan till västkusten. Vilka färger!

2) Min första brax över storfiskregistrering, hane på 70 centimeter och 4.52 kilo.

3) Röding på vertikalfiske, stenhårda hugg och första fisken för mig var 70 centimeter och 3.41 kilo.

4) Färna på frilina och bröd från ytan, första gången jag fiskade det.

5) Nytt personbästa på sutare, 2.66 kilo och 51 centimeter. Så härliga fiskar.

När Fiskejournalen skrev denna text så hade Linne bara ett fåtal arter kvar till sitt mål på 50 – och vår gissning är att hon krossar den gränsen innan hösten är slut.

Läs om fler framgångsrika fiskare:

Leif Krause trygg i toppen med triss i rödingar

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta