Livemusik i Älvräddarnas monter på Sportfiskemässan

Missa inte politikerutfrågningen på stora scenen under Sportfiskemässan – med Christer Borg från Älvräddarna, Jens Holm (V) och Åsa Romson (Mp).

Missa inte politikerutfrågningen på stora scenen under Sportfiskemässan – med Christer Borg från Älvräddarna, Åsa Romson (Mp) och Jens Holm (V).

På årets Sportfiskemässa i Kista, den 21-23 mars har Älvräddarna förberett sig mer än någonsin. Det är mycket på gång i vattensverige och det vill vi visa, säger man i ett pressmeddelande.
Det kan bli ett historiskt år där Vattenverksamhetsutredningen skapar en vändning för olika vattenlevande arter. Detta är unikt. Älvräddarna hoppas och arbetar för en lagändring där omlöp kring vattenkraftverken blir standard snarare än ett undantag. Detta för våra vandrande fiskarter i vattendragen ska få en säkrad plats nu och i framtiden.
Älvräddarnas monter gästas av musiker (bland annat Christer Borg, Älvräddarnas egna ordförande lirar). De kommer att spela retrohits. Vi kommer att ha en fiskedamm för stora och små där fina priser kan vinnas. Första pris är en guidad fisketur med Johan Broman!
Kaffe finns till hands för den hängivne stödmedlemmen/miljöengagerade. När du ändå är igång på Sportfiskemässan, kom förbi och skriv upp dig på ett medlemskap eftersom våra vatten förtjänar en röst.
Sist men inte mist, missa inte politikerutfrågningen under söndag förmiddag, klockan 10.45. Åsa Romson, språkrör MP och Jens Holm, riksdagsledamot för V svarar på frågor om århundradets viktigaste utredning – vattenverksamhetsutredningen.
Här hittar ni scenschema för Sportfiskemässan.

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...