Svenska betesbyggare och sportfiskare är uppenbarligen ett generöst släkte. Åtminstone när det kommer till projektet Livlinan – som drog in 238 408 kronor till Barncancerfonden. " /> Livlinan makalös succé – drog in över 230 000 kronor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Goldie Horn, ett av många beten som auktionerades ut. Tillverkat av Rockabilly Lures.
Livlinan makalös succé – drog in över 230 000 kronor

Svenska betesbyggare och sportfiskare är uppenbarligen ett generöst släkte. Åtminstone när det kommer till projektet Livlinan – som drog in 238 408 kronor till Barncancerfonden.

När sista auktionen stängde tidigare i veckan så kunde Janne Knutsson och de övriga frontfigurerna konstatera att målsättningen på 100 000 pulvriserades. Det blev alltså mer än det dubbla. Massor av fiskeprofiler och betesbyggare ställde upp helhjärtat för att hjälpa till, och inte ens Janne Knutsson kunde drömma att resultatet skulle bli så högt.

– Jag blir nästan tårögd när jag ska summera allt. Fiskeprofilerna som sålde guidningar blev en hit, och de hjälpte till att få ut budskapet. Plus alla betesbyggare, jag kan hålla på länge och räkna upp alla som ställt upp, berättar Janne.

Själv vill han hålla en låg profil, och i stället låta de som bidragit stå i fokus, och förstås de som kommer att vara föremål för insamlingen, alltså cancerdrabbade barn.

Nu är frågan hur Livlinan 2019 ska kunna toppas?

– Om det blir något 2020 så blir det inte lika stort för min del, eftersom det tagit väldigt mycket tid. Men fler får gärna hjälpa till, själv skulle jag faktiskt behöva semester, hälsar en glad och trött Janne Knutsson.

Läs även om detta:

Ny marknadsplats för handgjorda beten

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta