Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Ljusnan PikeRace avgjord

På de tre första platserna kom: 1. Team PikeTanic 534cm 2. Team Bäckänge 505cm 3. Testfiskarna 455cm.

Den sista deltävlingen av Ljusnan PikeRace 2011 avgjordes under helgen som gick. Platsen var sjön Varpen och vinnande lag blev Team Pike Tanic med totalt 534 centimeter gädda.
Tollingcupen Ljusnan Pike Race består av tre deltävlingar i olika sjöar. Samtliga belägna i Ljusnans vattensystem. Lagen lägger samman längden på sina tre längsta gäddor under de två bästa tävlingsdagarna. Totalsegrare i årets upplaga var Team Pike Tanic med 534 centimeter. De hade en lyckosam sista dag och avancerade från 14:e plats. På en hedrande andraplats kom Team Bäckänge med 505 centimeter.
Tävlingen är populär och arrangören meddelar att planerna för 2012 års upplaga är sjösatta.
För komplett resultatlista och mer information, klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta