Locket på i Arjeplog

Arjeplogs allmänning vill lägga locket på när det gäller utbyggnaden av Arjeplogsströmmarna. Föreningen går så långt att man kräver att kommunen ska tysta ner en kritisk tidning.
Striden kring kraftverksbygget i Arjeplog har blivit som ett öppet sår i Arjeplog. Det har delat befolkningen i två läger som inte längre kan kommunicera med varandra på ett civiliserat vis.
När Johan Fjellström skrev en kritisk artikel i sin tidning, The Arjeplog Times, tog det hus i helsicke. Allmänningens förvaltare Kenth Björk reagerade våldsamt och i ett brev till kommunalrådet Britta Flinkfeldt Jansson kräver han att ”kommunen reagerar på den här typen av artiklar”.
– Det är ju fruktansvärt att dom på Allmänningen tror att det är OK att agera så här, säger Johan Fjellström som blev lika häpen som alla andra över vad som närmast kan beskrivas som rena öststatsmetoderna, där politikerna styr pressen.
Johan Fjellström äger och driver The Arjeplog Times, tillsammans med sin hustru Ilona. Tidningen fungerar främst som ett informationsblad för de tusentals utlänningar som är engagerade i biltestindustrin i Arjeplog. För några veckor sedan skrev Johan Fjellström en artikel med rubriken ”Power station planned i good fishing river”. Artikeln för ett allmänt resonemang kring planerna på att bygga ett kraftverk i det berömda fiskevattnet och redovisar kritiska synpunkter från bland andra Sportfiskarna och Älvräddarna.
Kommunalrådet agerade som Allmänningen ville och skrev ett brev till Fjellström där hon krävde en förklaring till artikeln.
– Det var förhastat av henne. Hon borde ha talat om för dom man får vända sig till Pressens opinionsnämnd om man har klagomål på vad som skrivs i en fristående tidning, avslutar Fjellström.
Du kan läsa artikeln i nr 5 av Arjeplog Times, på den här länken.
Svenne Andersson

Kraftverksbyggarna i Arjeplogs Allmänning vill sätta munkavle på Johan Fjellström, redaktör för The Arjeplog Times.


Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...