Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Locket på i Arjeplog

Arjeplogs allmänning vill lägga locket på när det gäller utbyggnaden av Arjeplogsströmmarna. Föreningen går så långt att man kräver att kommunen ska tysta ner en kritisk tidning.
Striden kring kraftverksbygget i Arjeplog har blivit som ett öppet sår i Arjeplog. Det har delat befolkningen i två läger som inte längre kan kommunicera med varandra på ett civiliserat vis.
När Johan Fjellström skrev en kritisk artikel i sin tidning, The Arjeplog Times, tog det hus i helsicke. Allmänningens förvaltare Kenth Björk reagerade våldsamt och i ett brev till kommunalrådet Britta Flinkfeldt Jansson kräver han att ”kommunen reagerar på den här typen av artiklar”.

– Det är ju fruktansvärt att dom på Allmänningen tror att det är OK att agera så här, säger Johan Fjellström som blev lika häpen som alla andra över vad som närmast kan beskrivas som rena öststatsmetoderna, där politikerna styr pressen.
Johan Fjellström äger och driver The Arjeplog Times, tillsammans med sin hustru Ilona. Tidningen fungerar främst som ett informationsblad för de tusentals utlänningar som är engagerade i biltestindustrin i Arjeplog. För några veckor sedan skrev Johan Fjellström en artikel med rubriken ”Power station planned i good fishing river”. Artikeln för ett allmänt resonemang kring planerna på att bygga ett kraftverk i det berömda fiskevattnet och redovisar kritiska synpunkter från bland andra Sportfiskarna och Älvräddarna.
Kommunalrådet agerade som Allmänningen ville och skrev ett brev till Fjellström där hon krävde en förklaring till artikeln.
– Det var förhastat av henne. Hon borde ha talat om för dom man får vända sig till Pressens opinionsnämnd om man har klagomål på vad som skrivs i en fristående tidning, avslutar Fjellström.
Du kan läsa artikeln i nr 5 av Arjeplog Times, på den här länken.
Svenne Andersson

Kraftverksbyggarna i Arjeplogs Allmänning vill sätta munkavle på Johan Fjellström, redaktör för The Arjeplog Times.


Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta