Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lokala sjöar – globala turister

Är du i sportfiskebranschen och har södra Sverige som utgångspunkt? Då kan det vara idé att delta i nätverksträffen på Hökensås den 7-8 februari. (Foto: SwedenFishing.com/Henrik Larsson, www.fiskebild.se)

Den 7-8 februari 2012 kommer en nätverksträff för södra Sveriges turistfiskeföretagare att genomföras på Hökensås sportfiskeanläggning. Dagarna kommer att fokusera på utvecklingen av fisketurism, nätverkande och aktörer på den svenska marknaden.
Den svenska Sportfisketurismen är en växande näring i ständig utveckling. Med hjälp av hjälp av Leader-projektet som är anslutet till Swedenfishing vill Mikael Eriksson utveckla sportfisketurismen ännu mer. Den 7-8 februari vill han sammanfoga kompetenser i branschen på Hökensås Sportfiskeanläggning.
– Dessa dagar handlar om att sammanföra dessa kompetenser och forma södra Sverige till en självklar fiskedestination, säger Mikael.
I dagsläget är det ungefär 35 företag anmälda. Vill du veta mer? Kontakta Mikael Eriksson på telefon 070-56 00 897 eller besök www.leaderlinne.se.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta