Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lokala sjöar – globala turister

Är du i sportfiskebranschen och har södra Sverige som utgångspunkt? Då kan det vara idé att delta i nätverksträffen på Hökensås den 7-8 februari. (Foto: SwedenFishing.com/Henrik Larsson, www.fiskebild.se)

Den 7-8 februari 2012 kommer en nätverksträff för södra Sveriges turistfiskeföretagare att genomföras på Hökensås sportfiskeanläggning. Dagarna kommer att fokusera på utvecklingen av fisketurism, nätverkande och aktörer på den svenska marknaden.
Den svenska Sportfisketurismen är en växande näring i ständig utveckling. Med hjälp av hjälp av Leader-projektet som är anslutet till Swedenfishing vill Mikael Eriksson utveckla sportfisketurismen ännu mer. Den 7-8 februari vill han sammanfoga kompetenser i branschen på Hökensås Sportfiskeanläggning.
– Dessa dagar handlar om att sammanföra dessa kompetenser och forma södra Sverige till en självklar fiskedestination, säger Mikael.
I dagsläget är det ungefär 35 företag anmälda. Vill du veta mer? Kontakta Mikael Eriksson på telefon 070-56 00 897 eller besök www.leaderlinne.se.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta