Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Lövin vill ha schysst fiske

EU-parlamentarikern och miljöpartisten Isabella Lövin vill ha en politik där vi inte suger ut andra delar av världen. Mer än 60 procent av fisken vi äter i Europa är importerad och många gånger fiskar EU-fartygen utan kontroll från myndigheterna.
EU:s fiskepolitik bär tydliga spår av kollonialtänkande. Tjuvfiske och fiske på vatten där man enligt folkrätten inte har laglig rätt att fiska är en del av vardagen. Isabella Lövin tar tydligt avstånd från detta och vill bland annat hindra EU-fartyg att segla under så kallat bekvämlighetsflagg.
– I dag kan en EU-medborgare som äger ett fartyg fiska under EU-flagg och sen gå ut på internet och köpa en mongolisk flagga. Mongoliet är inte direkt kända för att ha kontroll över vad deras fartygsägare gör. Så länge fartygen har den flaggen behöver de inte rapportera till myndigheter i Europa, säger Isabella Lövin till Europaportalen.
Vill du läsa mer klicka här
Anders Nicander

Lövin, fiskepolitik, EU, Ander Nicander

Lövin vill stoppa utsugningen av världens fiskeresurser. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
16 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta