Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Lövin vill skydda haven

Isabella Lövin, EU-parlamentariker, journalist och författare, vill att FN samordnar förvaltningen av haven. (Foto: Anders Nicander)

Inrätta ett FN-organ för att skydda de två tredjedelar av världshaven som ligger utanför nationell jurisdiktion. Detta föreslår EU-parlamentarikern Isabella Lövin och partikollegan i Miljöpartiet Åsa Romson i en debattartikel i gårdagens Svenska Dagbladet.
När företagen står på kö för att exploatera fisken eller borra efter gas, olja och mineraler i havsområden som inte skyddas av enskilda länders lagar vill Lövin och Romson se ett nytt FN-organ som tar ansvar för att samordna arbetet med att förbättra havens tillstånd. Man skriver att den svenska regeringen bör driva frågan om integrerad global havsförvaltning. För att läsa artikeln klicka här.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta