Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Lowrance i Utternbåtar

Efter avtalet med Ryds tar Lowrance nu ett steg till och har i dagarna även tecknat avtal med Uttern om att deras båtar ska utrustas med HDS5 ekolod/kartplotter.
Man har länge talat om att båtmotortillverkare ”köpt akterspeglar” när vissa tillverkare levererat sina båtar med motorer av ett visst märke. När det gäller större båtar har utrustningsavtalen omfattat även annat, som till exempel elektronik.
Nu ser vi samma utveckling när det gäller småbåtar. Traditionsrika svenska båttillverkaren Uttern, numera ägt av amerikanska båtjätten Brunswick, har slutit avtal med Lowrance om att standardmontera ekolod/kartplotter av deras tillverkning.

Det är Lowrance nya – och synnerligen kompetenta – HDS5 som hamnar i Utternbåtarna. HDS5 är den första enheten på marknaden som kombinerar HD-teknik i karplotter med Lowrance bredbandsekolod.
Svenne Andersson

HDS5 är en kompakt enhet, men den rymmer mycket högteknologi och har strålande prestanda.

HDS5 är en kompakt enhet, men den rymmer mycket högteknologi och har strålande prestanda.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta