[/caption] " /> Lyckad läsarresa till Havøysund | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige nicander
Lyckad läsarresa till Havøysund

Andreas Hugsén 15 år med nytt personbästa på torsk. En härlig fisk på hela 18,5 kilo. (Foto: Jörgen Sandén)

Nordnorska fiskeparadiset Havøysund visade sig från sin bästa sida när Fiskejournalens läsare besökte Nordic Sea Anglings kamp på den undersköna destinationen Havøysund strax söder om Nordkap.
Att hälleflundran är den fisk som lockar flest sportfiskare till Nordnorge är ingen vild gissning. Och få platser kan erbjuda ett bättre flundrafiske än Havøysund. De båtar som fiskade bäst under den vecka vi besökte och kampen fångade och återutsatte över trettio flundror på sex dagars fiske.
Då han vi även med en mycket uppskattad tackelbindarkväll och en föreläsning om piggvarsfiske med havsfiskeesset Nicklas Kolbeck .
Största flundran som fångades under fiskeveckan mätte hela 143 centimeter. Även torskfisket var lysande för de som prickade rätt och största torsken passerade 20-kilosgränsen.
Som alltid när man besökt dessa fantastiska vatten dröjer sig en känsla sig kvar av att man bara hunnit skrapa på ytan av det fantastiska fiske och de fantastiska naturupplevelser som finns däruppe.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta