fiskeresa til vaeröy Deltagarna i läsarresan till Vaeröy var mycket nöjda.[/caption] " /> Fiskeresa till Norge och Vaeröy | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lyckad läsarresa
fiskeresa til vaeröy

Deltagarna i läsarresan till Vaeröy var mycket nöjda.

Sportfiskeprofilen Örjan Lundholm arrangerade en läsarresa till Vaeröy. Det blev en succé för alla de inblandade med trevliga människor, bra väder och stora fiskar.
Här kan ni läsa Örjans rapport från resan:
Fisket efter storsej har varit magiskt under veckan och jag vet inte hur många sejar över 15 kilo som fångades, men det var många. De största exemplaren var två rejäla bitar, båda på 18,5 kilo.
Torskfisket var som vanligt stabilt med mängder av fin fisk med topp på 19,5 kilo. Vi fick även ett tiotal hälleflundror men de allra största slet av grejerna. En kille fajtades i 40 minuter innan lekandet brast. Det var med stort vemod vi lämnade ön Vaeröy och de stora fiskarna.

Repris nästa år
Det kommer att bli minst en liknande nästa år. Alla deltagare gillade upplägget med att bara kliva på bussen och sedan var allt ordnat. Den förmånliga prislappen för prenumeranter var också uppskattad.
Örjan Lundholm

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta