Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Lyckad Norrlandsresa

Ola Frejd med 106 centimeter gädda från Härjedalen.

Dom kallar sig Team OrrmoFishing, stockholmsgrabbarna som haft så bra gäddfiske i Orrmosjön i Härjedalen. Senaste resan gav 136 gäddor, varav fyra kvalade in i 100-klubben.
Team OrrmoFishing består av Ola Frejd samt Tony och Benny Halvarsson. Dom har sin bas i Stockholm, men har starka kopplingar till Härjedalen. Där finns Orrmosjön som gett namn åt teamet.

Tony Halvarsson fick tre gäddor över metergränsen, bland annat den här fina saken på 112 centimeter.

Senaste vändan bestod av en förlängd helg, så det blev fyra och en halv dags fiske. Av de 136 gäddorna vägde tolv stycken över fem kilo och fyra klarade som, som sagt, kvalgränsen till 100-klubben. Tony Halvarsson hade bästa flytet och kunde registrera tre 100-klubbare, medan Ola Frejd noterades för den fjärde.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta