Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Lyckad öringcup

2011 års vårupplaga av Gålö öring cup blev en lyckad tillställning, med strålande väder och ganska skapligt fiske. Vinnande lag kunde väga in tre godkända öringar.
Det var riktigt härligt fiskeväder när Gålö öring cup avgjordes den gångna helgen. Solen sken och en måttlig vind krusade vattnet, såpass att öringarna inte blev alltför skygga.
Team T Öhman kunde väga in tre öringar och vann före team Håll Trouten som också hade tre godkända öringar, men något lägre vikt. Trea blev team Va Fan Hände. Totalt vägdes det in 14 öringar med en medelvikt på 2,104 kilo. Öringkung blev Thomas Öhman med en fisk på 3,120 kilo.
Svenne Andersson

De tre främst placerade lagen i årets vårupplaga av Gålö öring cup.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta