Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Lyckat betesbyte

Byte av bete blev ett lyckokast för Victor Söderberg som drog den här 119-centimetaren när han fiskade i Stockholms skärgård i början av maj.
Victor bor i Sollentuna och är en flitig gäddfiskare som anmält flera gäddor till 100-klubben
.
Dagen innan hade Victor varit ute och fått en fin 103:a på Relaxjigg, så den satt på tafsen, som den brukar göra 90 procent av tiden när Victor fiskar gädda.
Men det var grunt och mycket skräp på botten, så efter ett tag tröttnade Victor på att plocka skräp från krokarna.
”Jag bytte till en liten Zalt Zam i hopp om att slippa plocka vetetation från krokarna. Tredje eller fjärde kastet känner jag en liten stöt och sen blir det stumt. Fem minuter senare kunde jag landa denna utlekta madame”, skriver Victor i anmälan till 100-klubben.
Visserligen utlekt, men ändå en supergädda med sina 119 centimeter från för till akter.
Svenne Andersson

Betesbytet blev en fullträff och Victor kunde en stund senare landa en fin 119-centimetare.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta