[/caption] " /> Lyckat i Miekak | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Lyckat i Miekak

Lyckliga vinnare av Fiskejournalen och Volvos tävling – en fiskeresa till Miekak.

Tidigare i år hade Fiskejournalen, i samarbete med Volvo och Miekak fiskecamp, en tävling där en lycklig vinnare skulle få åka till den orörda vildmarken i Miekakområdet. Boråskillen Jacob Enander blev den lyckliga vinnaren som fick packa fiskegrejorna för äventyret.
Fiskejournalens Nicka Hellenberg ledde äventyret som innefattade både bilfärd genom renhjordar och helikopterfärd ut i det okända. Och givetvis vankades det fiske. Skönprickiga öringar och strömlevande rödingar stod på programmet under de tre dagarna på campen. Fina fiskar blev det och ett äventyr värt att minnas för lång tid framåt, mycket tack vara proffsiga guider och härliga naturupplevelser. Dessutom lyckades Jacob knipa sitt livs första flugfångade öring. Så nu har han ännu en fiskemetod i sin arsenal. Mer om resan, rödingar och öringar kommer i Fiskejournalen längre fram.
Läs mer om Volvos äventyrsresor på http://xctravels.com/ och om Miekaks på www.miekak.com

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta