Just nu:
Annons

Nyheter

2 veckor sedan Sverige Anders Lundin
Drömöringen är landad och Victor Gustavsson kan pusta ut! Foto: Privat
Lyckorus för Victor när ån levererade tungt gods

Havsöringsfisket i södra delarna av landet har pågått en tid, och nu börjar det även röra på sig längre norrut. Som exempelvis i Harmångersån. Victor Gustavsson har fått stifta bekantskap med en av åns riktigt tunga öringar.

85 centimeter silver.

Victor Gustavsson är en rutinerad öringfiskare, och har förekommit i Fiskejournalens spalter förut tack vare sina fångster. Därför är det inte överraskande att just han levererar en fisk som kan inspirera andra att trä på sig munderingen och testa fiskelyckan.

Så här berättar han om den senaste fångsten:
– Det var en gråkall, blåsig förmiddag, men som senare skulle bli en varm historia. Min lilla svarta fluga läggs ut mot en djupgrop och när jag minst anar det så stramar det i ordentligt. Kampen pågår i ungefär fem minuter innan jag lyckas få in den till strandkanten. Ett lyckorus av sällan skådat slag fyller min kropp, säger Victor till Fiskejournalen.

Fisken då? Vikten förblir okänd, men den var imponerande 85 centimeter lång.

– Jag kan inte komma på några ord som ger känslan rättvisa, fantastiskt.Man lägger ner så mycket tid och tanke på detta, och rätt vad det är så sitter den där, den där fisken man brukar tänka på ibland men som alltid känns som en utopi, konstaterar en väldigt glad fångstman.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta