Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Maria Ålander
Lys upp i mörkret

Utomhusaktiviteter vid den här tiden på året, kräver extra belysning och i dag finns bättre och mer prisvärda lampor än någonsin.
LED-tekniken ger oss pannlampor och ficklampor som håller upp till tusen gånger så lång brinntid och är tio gånger effektivare än de gamla glödtrådslamporna. LED-lampor är dessutom mindre till storleken och mer tåliga, så de blir mer praktiska och bekymmersfria att ha på huvudet eller att bära i fickan.
En bra pannlampa är ett måste för varje seriös sportfiskare. Fiskejournalen har testad några av de bästa fiskelamporna och du kan läsa guiden i det nummer av tidningen som ligger ute i butik nu.

Relaterad nyhet från din region
10 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Hugg in på Vänern! Foto: Photoholgic
Nya kartan som visar vägen till napp på Vänern

Intresset för sportfiske ökar konstant, och inte minst nybörjare behöver lite hjälp att hitta vägen till huggen. Nu lanseras det en karta som visar vägen till napp på Vänern.

Det är projektet Hållbar fisketurism i Vänern som i samverkan med lokala fiskeföreningar och sportfiskare tagit fram en digital karta, som ska underlätta tillvaron för sportfiskare.
Med kartan vill de förbättra informationen och lyfta det strand- och stadsnära fisket runt Vänern.

– Det är i dag många, både lokalbor och besökare, som inte vet var man kan fiska och vilka regler som gäller, och med kartan hoppas jag att vi kan hjälpa fler att komma ut på fiske, säger Simon Jonsson, projektledare på Fiskeområde Vänern i ett pressmeddelande.

För varje plats på kartan framgår om det behövs fiskekort och var man i sådana fall köper det samt vilka arter den lyckosamme kan förvänta sig att dra upp.
Kartan omfattar än så länge fiskeplatser i följande kommuner: Karlstad, Hammarö, Kristinehamn, Mariestad och Vänersborg. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta