Vinn fiskefilmer och Fiskejournalens nya keps i dagens lucka. (Foto: Mathias Larsson) Vinn fiskefilmer och Fiskejournalens nya keps i dagens lucka. (Foto: Mathias Larsson)[/caption] " /> Vinn keps och DVD-box i dagens lucka | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vinn keps och DVD-box i dagens lucka
Vinn fiskefilmer och Fiskejournalens nya keps i dagens lucka. (Foto: Mathias Larsson)

Vinn fiskefilmer och Fiskejournalens nya keps i dagens lucka. (Foto: Mathias Larsson)

Det börjar närma sig jul och det vill vi på Fiskejournalen fira med den populära och årligt återkommande julkalendern. I dagens lucka gömmer sig en lysande huvudbonad och en box…
Varje dag ända fram till julafton döljer det sig nya julklappar bakom dagens lucka. Svara på den enkla frågan så kan det bli till dig som tomten kommer. Ibland är det en liten klapp, ibland en större och då och då blir det kanske något riktigt spännande. Någon är mjuk, men de flesta är hårda. Rena rama julafton varje dag helt enkelt.
Klicka här för att komma till kalendern.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta