Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Lysande Öresundsfiske

Från Thomas Nilsson på Vandia rapporteras om riktigt bra artfiske vid mete och horngädda, som näbbgäddan kallas i Skåne, finns i stora mängder.
Roligast är kanske ändå en rödspätta på 1,9 kilo och fina fångster av fenknot och kolja. Thomas skriver på Helsingborgsbåtarnas blogg att det glädjer honom att se att så många släpper tillbaka en del av fisken. Metet i Öresund har topperioder under våren och hösten och de kommande veckorna kan man räkna med att fisket är riktigt hett.
Vill du fiska från egen båt  finns det en bra sjösättningsramp i Norra hamnen i Helsingborg.
Du kan läsa mer på Helsingborgsbåtarnas hemsida

Thomas Nilsson på Vandia rapporterar fina fångster av flera olika arter, bland annat kolja. (Foto: Thomas Nilsson)

Thomas Nilsson på Vandia rapporterar fina fångster av flera olika arter, bland annat kolja. (Foto: Thomas Nilsson)

.
Anders Nicander


Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta