Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Lysande torskfiske i Östersjön

Torskbestånden Östersjön har hämtat sig starkt. På många håll går det att bedriva ett gott torskfiske hyfsat strandnära och från vraken bärgas just nu riktiga stortorskar.
Från både turbåtar, som Ulf Stares legendariska Falken, som småbåt hämtas det hem stora och många torskar i Östersjön. Vraken här ligger på rimliga djup och är därför betydligt mer lättfiskade än vraken på Västkusten.
Den här tiden på året brukar också de allra största östersjötorskarna komma upp. Då handlar det om fiskar på över 20 kilo. En del av dessa är rombärande honor men eftersom fisken fångats på rimligt djup är det nästan alltid möjligt att återutsätta den.
Läs fler notiser om torsk.
Anders Nicander

torskfiske, torsk, Anders Nicander

Torskfisket i Östersjön har tagit sig starkt. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta