Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Magiskt i Havøysund

I ett mail berättar Jimmy Andersson från Nordic Sea Angling om förra veckans smått galnaflundrafiske vid campen i Havøysund. Under en vecka fångades 308 hälleflundror.
Att fisket i Havøysund är något extra fick jag själv uppleva när jag besökte platsen i augusti. Nästan inne i själva samhället fångade vi flundror och på hot-spotsen var det aldrig långt mellan huggen. Men förra vecka slår nog alla rekord vad gäller flundrafiske här vid Europas nordspets. Över tre hundra hälleflundror fångades. De allra största fiskarna var 180 centimeter långa och flera andra fiskar passerade femtiokilosstrecket. Jimmy berättar att det är glädjande att se att alla stora och de allra flesta mindre  återutsattes.
Anders Nicander

En skaplig flundra på väg tillbaka till sitt rätta element. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta