Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Magiskt karpfiske

Efter ett trögt vårfiske i Tegelbruksdammen så lossnade det med besked natten till onsdag, rapporterar Anders Idarsson på Fiskekompaniet. Bland annat landades två karpar över 20 kilo.
Sedan Johan Emmertz i början av april lurade upp en svensk rekordkarp på 22 660 gram har det varit lugnt och tyst kring FK Rutilus klubbvatten. Men värmeböljan i början av juni satte tydligen fart på karparna. Calle Larzon och Johan Emmertz fick uppleva ett riktigt karp-race. Bland annat inträffade det för Sverige unika att två karpar över 20 kilo landades under samma fiskepass. Johans största vägde 21 860 gram och Calles 20 520 gram.
Du kan läsa mer om den fantastiska karpnatten på BeOutdoors hemsida.
Svenne Andersson

Johan Emmertz med ännu en jättekarp från Tegelbruksdammen.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Gissa hur mycket den här gäddan vägde! Foto: Privat
Jösses vilken smal gammelgädda Jessica fick

Vi inleder veckan med att snacka om kondition – nämligen fiskars kondition. Jessica Dolk fick häromdagen en gammelgädda som tål att visas upp för allmänheten.

Inte i bästa kondition.

När det gäller gäddor så går det sällan att fastställa vikten utifrån längden, i synnerhet inte under våren och lekperioden då det kan variera väldigt mycket. Gäddan som Jessica Dolk fick är ett praktexempel på att vikt och längd inte alltid harmoniserar. Den var hela 112 centimeter lång, men vägde bara 6 kilo.

– Ibland blir en längd missvisande då den egentligen inte säger ett dugg om hur stor en gädda är. Jag gissar att den är väldigt gammal, säger Jessica till Fiskejournalen.

Hon berättar att gäddan totalslukade betet på grunt vatten, och att den fick simma tillbaka efter lite bortplockade av iglar och maskar.
Nu undrar vi om ni också fått en extremt smal gädda? Visa gärna upp den isåfall på vår Facebook!

Du kanske även gillar detta