Vi vågar påstå att få fisketeam är mer hängivna än medlemmarna i Team Mörsil. De fiskar i vått, torrt, kallt och varmt – och då kommer till slut den välförtjänta belöningen. " /> Magiskt möte med gäddmadam för Team Mörsil | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Eriksson med sitt personliga rekord 13.1 kg.
Magiskt möte med gäddmadam för Team Mörsil

Vi vågar påstå att få fisketeam är mer hängivna än medlemmarna i Team Mörsil. De fiskar i vått, torrt, kallt och varmt – och då kommer till slut den välförtjänta belöningen.

Ni som följer Team Mörsil, Fredrik Eriksson och Robin Hernerud, på sociala medier vet att de har spöna ute i både i ur och skur. Att västanvindarna från den jämtländska fjällkedjan börjar tangera nollstrecket är inget hinder för dem. Under hösten har de med framgång gått all-in för att bättra på sin abborre-statistik, men innan isen lägger hade de bestämt sig för att landa en riktig storgädda.

Under onsdagen knöt de ihop den berömda säcken efter en magisk tur på Indalsälven. De tog ut en varsin semesterdag, lade upp en målinriktad plan och lyckades välja helt rätt beten. Fredrik lyckades landa en bjässe på 123 centimeter som vägde 13.1 kilo, och strax därefter fick Robin en på 114 centimeter och 9.5 kilo.

-Jag fick äran att se hela gäddan komma upp från botten och sluka en 23-centimeters Wolfcreekshad, berättar Fredrik om sitt nya personliga rekord.

Dessutom fick de flera fina gäddor runt 90 centimeter innan dagen var slut. Alla fiskar, inklusive den största, fick naturligtvis återvända till friheten med hopp om att den ska fångas när den väger 15 kilo eller mer.

Frågan är hur länge de orkar stå emot väder och vind hemma i Mörsil.

-Vi håller ut till isen lägger och plockar sedan fram ismeteprylarna. Sedan när våren kommer så åker motorsågen fram så man kan sjösätta snabbare, säger Fredrik och skrattar.

Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta