Magnifik rödspätta från Öresund

Enorm rödspätta från öresund.

Daniel Möller fångade en enorm rödspätta i Öresund.

Daniel Möller från Mörarp har genom åren anmält en rad stora fiskar till Fiskejournalens tävlingar. Nu har han varit i farten igen – och anmäler en rödspätta på hela 3,13 kilo till Recordfisken.
Daniel var ute med Råå havsfiskeklubb på välkända turbåten Vandia. Det var sista klubbmästerskapstävlingen för året och fisket var enligt Daniel hyfsat, med en bra medelvikt på plattfiskarna. Han skulle snart bidra till att öka medelvikten ännu mer…
– Efter en försiktig känning i spötoppen lyfte jag släptafsen en liten bit från botten, och kände då det typiska lilla motståndet, då jag krokade kände jag direkt att det var min största fisk för dagen, berättar fångstmannen.
Han tog det väldigt försiktigt i början av fajten, då han vet hur lätt det är att tappa större fisk de första metrarna.
– Efter att spötoppen gungat i 15-20 sekunder kunde jag försiktigt börja ta hem lina. Tomas, som är skeppare på Vandia, hade stått i hytten och tittat ett bra tag, men var nu på väg ut eftersom han också förstod att det var en finare fisk.
Till slut ser Daniel den ljusgråa ”plattan” närma sig ytan, han inser vilket praktexemplar han har på kroken. Oftast brukar plattfiskarna vänd om och pumpa sig neråt med full kraft, men detta exemplar stannade vid ytan och simmade rakt mot håven. Då släpper kroken!
– Jag har fiskat intensivt i Öresund efter ”plattorna” sedan 1998 och har haft som mål att komma över tvåkilosgränsen, men har aldrig trott att jag skulle spränga trekilosvallen.
Rödspättan vägdes till 3,13 kilo.
Här kan du läsa mer om Recordfisken.
Missa inte tidigare notiser om fisket i Öresund.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...