Anna-Karin Sjöberg med sin 14,3-kilos havsöring. Anna-Karin Sjöberg med sin 14,3-kilos havsöring.[/caption] " /> Makalös havsöring | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Makalös havsöring
Anna-Karin Sjöberg med sin 14,3-kilos havsöring.

Anna-Karin Sjöberg med sin 14,3-kilos havsöring.

Anna Karin Sjöberg från Sverige landade en 14,3 kilo tung silverfärgad havsöring med flugspö i Rio Gallegos, Argentina. Är det möjligen rekord för en kvinnlig flugfiskare? Det frågar sig researrangören Solid Adventures.
Solid Adventures rapporterar även att man haft den bästa säsongen på de tolv år som man drivit fiskecampen vid Rio Gallegos, Argentina. En säsong som alltså kröntes av en magnifik havsöring. Fisken vägdes till 14,3 kilo och mätte 105 centimeter. Omkretsen var 63 centimeter.
Anna-Karin Sjöberg, gift med flugfiskeprofilen Christer Sjöberg, lyckades med bedriften att kroka och slutligen manövrera havsöringen inom räckhåll för guiden som kunde håva fisken. Vid flera tillfällen inte hade hon mer än något enstaka varv kvar av backing på sin rulle.
Besök www.solidadventures.com för mer information

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta