Anna-Karin Sjöberg med sin 14,3-kilos havsöring. Anna-Karin Sjöberg med sin 14,3-kilos havsöring.[/caption] " /> Makalös havsöring | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Morgan Fihn
Makalös havsöring
Anna-Karin Sjöberg med sin 14,3-kilos havsöring.

Anna-Karin Sjöberg med sin 14,3-kilos havsöring.

Anna Karin Sjöberg från Sverige landade en 14,3 kilo tung silverfärgad havsöring med flugspö i Rio Gallegos, Argentina. Är det möjligen rekord för en kvinnlig flugfiskare? Det frågar sig researrangören Solid Adventures.
Solid Adventures rapporterar även att man haft den bästa säsongen på de tolv år som man drivit fiskecampen vid Rio Gallegos, Argentina. En säsong som alltså kröntes av en magnifik havsöring. Fisken vägdes till 14,3 kilo och mätte 105 centimeter. Omkretsen var 63 centimeter.
Anna-Karin Sjöberg, gift med flugfiskeprofilen Christer Sjöberg, lyckades med bedriften att kroka och slutligen manövrera havsöringen inom räckhåll för guiden som kunde håva fisken. Vid flera tillfällen inte hade hon mer än något enstaka varv kvar av backing på sin rulle.
Besök www.solidadventures.com för mer information

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta