[/caption] " /> Makrill i massor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Makrill i massor

Stormakrill tagen strax ovanför botten en stilla dag i augusti. (Foto: Anders Nicander)

Trots mestadels uselt väder och i allmänhet ytterst svaga fiskbestånd är fiskeglädjen på topp längs Västkusten. Makrill i massor fångas från kajer, klippstränder och småbåt.
De senaste somrarna har vi välsignats med fantastiskt makrillfiske. I år är inget undantag även om storleken överlag är blygsam. Fiskar man för att få njuta av den fantastiska smaken är detta bara en fördel. De mindre makrillarna gör sig bäst både i stekpannan och på grillen.
Har du vägarna förbi kusten så glöm inte en lätt spinnutrustning och några snabbsjunkande och lättkastade drag. Vill du ta dem på fluga så sök dig det där det finns djupt och strömsatt vatten alldeles intill land.
De allra största makrillarna hör ofta hösten till och då tar man dem bäst nära botten, men inga regler utan undantag. Stor makrill kan dyka upp lite var som helst och när du träffar på dem möter du en av våra kanske starkaste sportfiskar.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta