Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Makrill i skärgården

Makrillen är en fantastisk fisk att fånga från land på lätt utrustning. (Foto: Anders Nicander)

Just nu bjuder Bohusskärgården och fjordarna i södra Bohuslän på fint makrillfiske. Från småbåt, klippor och kajer fångas härligt starka och välsmakande makrillar.
Från småbåtsfiskarna kommer rapporter om storfångster. Mängder med makrill tas på ränndörj och makrillmeta. Ränndörj är bohuslänska och betyder att man släpar en lina med ett antal blänken efter båten.
Från flera platser berättas att det fångas makrill från land. Bland annat tas det makrill från bryggorna mitt inne i Stenungsunds samhälle.
Prova gärna landfisket som är fantastiskt roligt. Går makrillen nära land funkar det bäst med kastmete med småsill som agn. Glidande mete där man kan justera djupet är absolut bäst. Annars funkar det kanonfint att fiska makrillen med spinn från land. Plocka fram den lätta havsöringsutrustningen och knyt gärna en upphängarfluga ovanför draget.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta