Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Makrillen är här!

Från pålitliga källor kommer rapporter om storstilat makrillfiske en bit ut i Skagerrak och på västra Tjörn har lokalbefolkningen börjat ”dörja” makrill i kustvattnen.
Lika efterlängtad som överraskande dyker makrillen upp varje år vid den här tiden. Första veckan i juni brukar man kunna se måsdyk där makrillen jagar småsillen mot ytan och måsarna anfaller ovanifrån. Förra året var ett uselt makrillår medan året dessförinnan var lysande. Låt oss hoppas att nedgången i fjol var tillfällig. 
Ha ögonen med dig om du ska ut den närmaste tiden. De är här nu!
Anders Nicander

Efterlängtad av många är makrillen på väg in mot svenska kusten.

Efterlängtad av många är makrillen på väg in mot svenska kusten.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta