Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Makrillen rockade In Flames

Fiskejournalen gick till sjöss med två av medlemmarna i ett av världens största hårdrocksband, In Flames. Makrillen högg i det underbara sensommarvädret och Peter Iwers och Björn Gelotte tyckte det var grymt kul att fiska med riktigt lätt utrustning.
– Jag har bara fångat makrill med häckla och dörj innan men det här känns ju som att fiska, sa gitarristen Björn Gelotte när vi frågade hur det var att fiska makrill med bara krok och sänke tacklat på en superkänslig vertikalutrustning.
– Var man än har varit i världen så tycker man alltid det är lika vackert här, sa basisten Peter Iwers när vi gled ut på fjorden norr om Göteborg.

Sensommaren log verkligen mot oss när vi gav oss ut med för att ta bilder för framtida artiklar och webbfilm med de fiskeintresserade världsstjärnorna. Fångsten togs väl om hand för att senare förvandlas till läckerheter i ett kök av hög klass. Dessa bägge herrar är nämligen inte bara rockmusiker utan även ägare till krogen 2112 i Göteborg. För att kolla in In Flames klicka HÄR
För att kolla in restaurang 2112  klicka HÄR
Anders Nicander

Fiskejournalens Mathias Larsson filmar In Flames-gitarristen Björn Gelotte när makrillen hugger. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta