Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Makrillen rockade In Flames

Fiskejournalen gick till sjöss med två av medlemmarna i ett av världens största hårdrocksband, In Flames. Makrillen högg i det underbara sensommarvädret och Peter Iwers och Björn Gelotte tyckte det var grymt kul att fiska med riktigt lätt utrustning.
– Jag har bara fångat makrill med häckla och dörj innan men det här känns ju som att fiska, sa gitarristen Björn Gelotte när vi frågade hur det var att fiska makrill med bara krok och sänke tacklat på en superkänslig vertikalutrustning.
– Var man än har varit i världen så tycker man alltid det är lika vackert här, sa basisten Peter Iwers när vi gled ut på fjorden norr om Göteborg.

Sensommaren log verkligen mot oss när vi gav oss ut med för att ta bilder för framtida artiklar och webbfilm med de fiskeintresserade världsstjärnorna. Fångsten togs väl om hand för att senare förvandlas till läckerheter i ett kök av hög klass. Dessa bägge herrar är nämligen inte bara rockmusiker utan även ägare till krogen 2112 i Göteborg. För att kolla in In Flames klicka HÄR
För att kolla in restaurang 2112  klicka HÄR
Anders Nicander

Fiskejournalens Mathias Larsson filmar In Flames-gitarristen Björn Gelotte när makrillen hugger. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta