[/caption] " /> Malfotografering i Rio Ebro | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Malfotografering i Rio Ebro

En medelstor mal bredvid en dykare i Rio Ebro Spanien. Foto: Michel Roggo/Wild Wonders of Europe

Den europesika malen är en av världens största sötvattensfiskar. Rio Ebro i Spanien är en plats dit många sportfiskare beger sig för att fånga en mal. Michel Roggo åkte dit för att fotografera dem under vattnet.
Den Schweiziske fotografen Michel Roggo och hans dykarvän hade nöjet att möta denna jätte  – den europeiska malen som enligt uppgifter kan väga över 400 kilo och bli över tre meter lång. Den jagar helst mellan skymning och gryning och finner sitt byte tack vare en uppsättning mycket känsliga skäggtömmar vid munnen.
Såsom alla stora rovfiskar är arten hotad på många ställen, bland annat i Sverige. Sportfiske på mal har blivit populärt och i Rio Ebro, där det finns mycket mal, har sportfisketurismen växt sig stark. Fiskarna återutsätts numera för det mesta och kan därmed fortsätta föröka sig samtidigt som de generar turistinkomster.

Se fler bilder i Wild Wonders of Europe stora utomhusutställning som står på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm hela sommaren, 25 juni – 29 september 2013.

Mer info här

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta