[/caption] " />
Annons
Man befaras ha drunknat i Siljan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Man befaras ha drunknat i Siljan

Just nu söker räddningstjänst och polis efter den man som befarats ha drunknat i Siljan. (Foto: Räddningstjänsten Mora)

En man befaras ha drunknat i Siljan. Hans båt har hittats förarlös med motorn i gång mellan Sollerön och Gesunda.
Räddningstjänsten fick larm om en misstänkt drunkningsolycka strax efter klockan tolv i går. Sökandet inleddes omedelbart och helikopter kallades in. Strax före klockan fyra överlämnades ärendet till polisen. Under deras ledning har man i dag återupptagit eftersökandet. När Fiskejournalen pratar med räddningsledare Stefan Mattsson vid polisen i Mora, väntar man på ett specialbyggt ekolod som ska hjälpa räddningspersonalen att söka av botten runt det område där båten återfanns.
Redan nu har polisen en tes om hur olyckan har gått till.
– Mannen i fråga är en mycket rutinerad sportfiskare och båtmänniska. Vi tror att han trillat över bord när han skulle kissa helt enkelt, säger Stefan till Fiskejournalen.
Den saknade är född 1942 och hemmahörande i Gesunda. Man säger sig också vara relativt säker på att han inte bar flytväst vid olyckstillfället.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta