En man har avlidit efter en fisketur på sjön Fegen i Svenljunga kommun, och dessutom saknas ytterligare en person. " /> Man död efter fisketur – kamrat fortfarande saknad | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
En man född på 1990-talet saknas efter en fisketur på sjön Fegen. Bild: Jonas Nordlund/CC
Man död efter fisketur – kamrat fortfarande saknad

En man har avlidit efter en fisketur på sjön Fegen i Svenljunga kommun, och dessutom saknas ytterligare en person.

Det var under söndagskvällen som två män rapporterades saknade, och räddningstjänst och ambulans larmades till Sjölidsviken i Fegen där männen gett sig ut på fisketur. Efter ett intensivt sökande så hittades en av männen vid liv, nedkyld vid strandkanten, men denne avled senare. Båten påträffades upp och ned i en annan vik, och en talesperson för räddningstjänsten meddelade att det inte heller fanns något hopp om att finna den andre mannen vid liv.

Väderförhållandena beskrevs som svåra, med både regn och vindar uppemot 20 meter per sekund. Enligt TT är båda männen födda i början av 1990-talet.

Det är bara några veckor sedan som tre män kunde räddas i sista stund under en fisketur på Vättern, som vi rapporterade om här nedan:

Stor dramatik när tre fiskare räddades på Vättern

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Isarna smälter väldigt fort när det blir plusgrader dygnet runt. Foto: David Born
Varning för livsfarliga isar – flera drunkningstillbud

Många pimpelfiskare gladdes över kylans ankomst till södra landsdelarna – men isarna försvann på vissa håll lika snabbt som de kom. Nu varnas det för livsfarliga förhållanden, och det har inträffat flera drunkningstillbud de senaste dagarna.

Under torsdagen kom exempelvis beskedet att fyra män har drunknat i en isvak i en sjö utanför Sävsjö i Småland. Det var en privatperson som slog larm om att denne upptäckt en livboj på isen, men utan att se några människor i närheten. Räddningstjänsten kunde senare lokalisera fyra avlidna personer och dra upp dem ur vaken. Närmare omständigheter runt olyckan har inte framkommit.

Det varnas också från andra håll i landet om förrädiska isar, och sportfiskare uppmanas till extra försiktighet innan de ge sig ut.
I norra delarna av landet är det fortfarande stabila isar på flera håll, även om mildvädret de senaste dagarna stä
– Generellt så har vi fina isar i år, men det har uppstått en del ölvakar, alltså hål som uppstår spontant. Däremot är det väldigt blött på sjöarna nu, efter regnet som kommit, rapporterar Marika Hopponen Westberg på Jormvattnets Fiskecamp i norra Jämtland.

Här på issäkerhet.se kan ni följa isläget i landet.

Du kanske även gillar detta