Annons
Man fast i kontroll – förvarade 650 kilo ål i sump | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 månader sedan Sverige Anders Lundin
Hett byte för tjuvfiskare!
Man fast i kontroll – förvarade 650 kilo ål i sump

Ännu ett fall av misstänkt tjuvfiske efter ål har rapporterats – och den här gången i relativt tung skala. En man som kontrollerade av Kustbevakningen hade omkring 650 kilo ål i en omärkt sump.

Havs- och vattenmyndigheten har sjösatt en storsatsning för att komma tillrätta med tjuvfisket efter den hotade ålen, och i detta fall var det alltså Kustbevakningen som fick skickas ut för att kontrollera en omärkt ålsump i Sölvesborg. Väl på plats visade det sig att sumpen innehöll mellan 600 och 650 kilo ål.

En man i 40-årsåldern är nu misstänkt för brott mot fiskelagen. En sump måste nämligen vara märkt och anmäld till Havs- och vattenmyndigheterna, vilket inte var gjort i det aktuella fallet.
– Sumpar är inte jättevanligt att vi hittar vad jag har varit med om. Det är oftare det rör sig om till exempel fiskegarn, säger Magnus Fagerlund, förundersökningsledare på Kustbevakningen till SVT.

Relaterad nyhet från din region
45 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Håll koll på vilka regler som gäller för torskfiske i Östersjön.
Bara två torskar per dag – kvoter omfattar fritidsfisket

Tidigare i veckan beslutade EU-ministrarna om fiskekvoterna för Östersjön nästa år. Det innebär också att reglerna för fritidsfisket efter torsk har fastställts.

De beslutade kvoterna innebär en bag-limit på fem torskar per fiskare och dag i västra Östersjön (område SD 22-24). Mellan 1 februari–31 mars i område SD 22-24 gäller en bag-limit på endast två torskar per fiskare och dag.
Fritidsfisket kommer med andra ord att regleras på samma sätt under 2021 som det gjordes under 2020.

Fritidsfiske av torsk i delområde 24 utanför 6 nautiska mil (NM) från baslinjen är förbjudet under 2021. Fiske av torsk är också förbjudet för fritidsfiskare i hela delområdet 25 och 26.
På Havs- och Vattenmyndighetens hemsida kan du läsa allt om vilka fiskeregler som gäller i respektive område.

Du kanske även gillar detta