" /> Många bäckar små – en fiskevårdsfilm att glädjas åt | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Foto: Freewater Pictures/Sportfiskarna
Många bäckar små – en fiskevårdsfilm att glädjas åt

Har du en halvtimme över och vill bli på bra humör? Titta i så fall på Sportfiskarnas och Freewater Pictures härliga film om visionär fiskevård i Hälsingland!

Kommunerna Nordanstig och Hudiksvall har köpt upp småskaliga kraftverk för att jämna dem med marken. En klokare investering är svår att tänka sig. Med fritt vatten i fårorna kommer fisken att frodas och turismen blomstra.
Sportfiskarna och Freewater Pictures har följt processen och resultatet – Många bäckar små – är en halvtimme ren njutning.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta