Under lågsäsong passar många på att uppdatera fiskeutrustningen och kanske boka in en tävling i kalendern. Men om du tänkte delta i succétävlingen Åtvidabergsgäddan 18 maj så kan det dessvärre vara kört. " /> Många hugger på succétävlingen i Åtvidaberg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Den 18 maj är det dags att mäta gäddor i Åtvidaberg.
Många hugger på succétävlingen i Åtvidaberg

Under lågsäsong passar många på att uppdatera fiskeutrustningen och kanske boka in en tävling i kalendern. Men om du tänkte delta i succétävlingen Åtvidabergsgäddan 18 maj så kan det dessvärre vara kört.

Trots att det är flera månader kvar så är deltagarlistan på 70 lag nästan helt fullproppad. På bara två år har tävlingen växt till den största i Östergötland, och således en av de största i södra Sverige. Förra året var det 61 lag och 160 deltagare som ställde upp, och i år blir det alltså ännu fler. Tävlingen handlar om att fånga de två längsta gäddorna, och lägga ihop dem till en totallängd.

Martin von Wirén i arrangörsstaben är såklart väldigt nöjd över succén.

– När vi startade tävlingen så hade vi inte så stora förhoppningar, utan räknade med 8–9 lag, men det blev 40. Nu lägger vi ett tak på 70 lag för att kunna mäkta med, säger han till Fiskejournalen.

Hur bedömer då Martin att fisktillgången är i tävlingsområdet?

– Det finns både gott om sjöar och fisk. Deltagarna får ju själv välja var de vill fiska, och vill man åka ut till kusten så är det ok, men det ligger ju en timme bort och då blir så klart mindre fisketid.

Här kan ni följa arrangemanget på Facebook.

Här kommer Fiskejournalens planeringsguide inför 2019:

Fiska skiten ur 2019

 

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Holm
Fisket skedde vid ett regnbågsvatten i Hubo-Långsjön, i Hofors kommun.
Lättnad efter ny dom i fiskekortsmål

Domen som många i fiskesverige väntat på har kommit. Det handlar om den omtalade fiskekortsdomen där två personer friades från olovligt fiske efter att tingsrätten ansett att fiskekort inte är personliga. Nu döms de två männen i hovrätten.

Det blir alltså en helomvändning i hovrätten i det omtalade målet som Fiskejournalen rapporterat om tidigare. De två åtalade männen döms nu till dryga dagsböter och skadestånd för olovligt fiske.
När Fiskejournalen pratar med Urban Henriksen i Hubo-Långsjön, området där händelsen inträffade, så är han lättad och lite överraskad.
– Jag hade faktiskt inte hoppats på att vi skulle få rätt och att det skulle gå vägen för oss, men det gjorde det ändå. Rättvisa har skipats.

Domen har fått mycket uppmärksamhet och väckt stor oro hos många aktörer som upplåter fiske, men Urban har inte hunnit ägna så mycket tankeverksamhet åt det specifika fallet.
– Nej, jag sitter faktiskt med 40-talet ärenden om olovligt fiske bara från förra året, men det är klart att det är skönt att det gick vägen både för oss och för resten av fiskesverige, säger han till Fiskejournalen.

Du kanske även gillar detta