Nu är det semestertider – och för många innebär det extra mycket tid för fiske. Glöm inte att vara med i den populära ungdomstävlingen Artjakten, där du kan vara med och tävla var du än bor, och vad du än fångar! " />
Annons
Många spännande arter redan uppfiskade i Artjakten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Edvin Mattsson med sin finfina id. Foto: Privat
Många spännande arter redan uppfiskade i Artjakten

Nu är det semestertider – och för många innebär det extra mycket tid för fiske. Glöm inte att vara med i den populära ungdomstävlingen Artjakten, där du kan vara med och tävla var du än bor, och vad du än fångar!

Moa Maripuu med sjustrålig smörbult.

Den första månaden i Artjakten har bjudit på spektakulära fångster i olika form, färg och storlek från över 200 duktiga unga fiskare i alla möjliga åldrar. En av de yngre som har hittat fiskelyckan är Edvin Mattsson, som på sitt nyinköpta metspö lyckades fånga en finfin id som blev nytt personbästa! Stort grattis till Edvin som får ett sprillans nytt Zazaa skeddrag hemskickat till sig.

Vi måste också nämna två fiskare som varit riktigt på hugget så här långt, och det är Gustav Yxell i Halmstad, som fångat hela 35 arter, och Moa Maripuu i jämtländska Ås som fångat 23 arter.

Till alla er som rapporterat kan vi bara säga grymt fiskat! Fortsätt bara på med fisket, för man vet aldrig när drömfångsten dyker upp, stor eller liten. Följ händelseutvecklingen på Fiskejournalen, där du också får veta hur du anmäler dig till tävlingen.

Läs allt du behöver veta om Artjakten här:

Äntligen dags för Artjakten – häng med på äventyret!

 

 

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En del av Shimanos svenska team, från vänster: Carl Sterner, Heikki Turunen, Juha Penttilä, Mats Lagerkvist, Adam Davies, Andreas Rasmussen och Jonathan Bjurstam.
Shimano satsar på fisket i Norden – tar över försäljning

Nästa år är det 100 år sedan varumärket Shimano grundades. Nu kommer beskedet att företaget etablerar sig på nordisk mark och även tar över försäljningen av Shimano fiske.

Snacket om Shimanos satsning i Norden har redan pågått ett tag, och för branschen är det alltså ingen större överraskning att det nu blir officiellt. Det handlar alltså om att Shimano Nordic tar över försäljningen av Shimano fiske i Norden, med bland annat målsättningen att erbjuda sina kunder ett större sortiment.

Ett nytt så kallat ”showroom” står redan klart i Uppsala, och en rad nya medarbetare har installerat sig. På det svenska kontoret finns Carl Sterner, säljchef för fiske i Norden; Jonathan Bjurstam, marknadskoordinator; Jesper Wedin, säljare; samt Mats Lagerkvist, kundsupport och innesälj, meddelar Shimano genom ett pressmeddelande.

Även på Shimanos lokala säljkontor i Norge, Finland och Danmark utökas teamen med nya kollegor med inriktning på fiske.
– Det tog förstås tid att hitta rätt personer, men snart är alla på plats. Samtliga har ju redan en gedigen fiskebakgrund, men vi längtar efter att få bekanta oss med branschen utifrån vår nya roll. Vi ser verkligen fram emot att få lära oss mer om kundernas förutsättningar och behov och tillsammans komma fram till rätt support för dem. Det är superviktigt för oss, säger Carl Sterner i pressmeddelandet.

Målet är också att ”den lokala närvaron kommer även att ha betydelse för marknadsföringen mot slutkonsument, där Shimano kan vara mer lyhörda och anpassningsbara för trender och efterfrågan – oavsett om det gäller produkter eller verksamhet”.

Du kanske även gillar detta