Många startade i gädd-SM

Hela 59 team kom till start i årets upplaga av SM i gäddfiske i Trosa. Söders Sportfiske tog hem lagsegern och laget innehöll också den individuelle segraren, Lasse Norgren.
Enligt Felix Rimfrost i Svenska Gäddklubben fanns det en viss oro för att det tidiga startdatumet skulle minska antalet deltagare. Men oron visade sig obefogad. Lagen var sex fler än i fjol och även antalet individuella deltagare ökade.
Gäddorna hördes fortfarande plaska i lekvikarna, så det var ganska trögfiskat. Starkt gjort av Söders Sportfiske att få ihop 473 centimeter gädda under de omständigheterna.
Längsta gäddan, 114 centimeter, fångades av Robert Waardahl.
Individuellt
1. Lasse Norgren, 293 cm 
2. Göran Andersson, 266 cm
 3. Robert Waardahl, 196 cm.
Lag
1. Söders Sportfiske 1 – 473 cm

 (Henric Sandahl
, Olle Bergren, 
Lasse Norgren) 

2. Dynamiterna – 469 cm (

Magnus Blohm, 
Olle Lundstedt, 
Fredrik Morris) 

3. Team Pickerel – 409 cm

 (Tobias Fränstam, 
Alexander Neidestam. 
William Lennström).
Svenne Andersson

Medaljörerna i den individuella klassen: Göran Andersson, Lasse Norgren och Robert Waardahl.

Medaljörerna i den individuella klassen: Göran Andersson, Lasse Norgren och Robert Waardahl.

Annons
AKTUELLT

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...