Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Mängder med småöring

Gynnsamma förhållanden – och hårt arbete – har gjort att fjordarna fylls av småöring. (Foto: Anders Nicander)

Det finns otroliga mängder småöring i fjordarna just nu rapporterar Niclas Åberg, projektledare för 8-fjordar och havsöringvårdare.
– Goda förutsättningar de senaste åren har gjort att beståndet exploderat, berättar han.
Vattendragen i södra Bohuslän har genomgått en förvandling från skadade, uträtade och reglerade till blomstrande bäckar och åar med fantastisk förmåga att skapa liv. Det tillsammans med förbud mot nätfiske har skapat förutsättning för ett havsöringfiske i världsklass.
De senaste åren har klimatet dessutom varit extra gynnsamt och produktionen av smolt har varit ovanligt god. Resultatet av detta ser vi i fjordarna just nu berättar Niclas Åberg. Överallt stöter man på stim av småöring som om några år förhoppningsvis bjuder på härligt fiske i en unik storstadsnära miljö.
Läs tidigare notiser om projektet 8-fjordar.
Anders Nicander

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta