Älvräddarnas manual är enkel och pedagogisk.
Älvräddarnas manual är enkel och pedagogisk.[/caption]Älvräddarna har gett ur en manual för hur privatpersoner kan hjälpa till att hålla koll på Sveriges vattenkraftverk. På så sätt kan du enkelt hjälpa länsstyrelsen att utöva sin tillsyn. " /> Manual i vattenkraftskoll | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Manual i vattenkraftskoll

Älvräddarnas manual är enkel och pedagogisk.


Älvräddarnas manual är enkel och pedagogisk.

Älvräddarna har gett ur en manual för hur privatpersoner kan hjälpa till att hålla koll på Sveriges vattenkraftverk. På så sätt kan du enkelt hjälpa länsstyrelsen att utöva sin tillsyn.
Det är inte helt ovanligt att mindre kraftverk saknar tillstånd eller att vattendomar inte följs. Länsstyrelsen, som är tillsynsmyndighet, har inte resurser att själva ständigt hålla ögonen på alla kraftverk. Därför kan alla ni sportfiskare som ofta är vid vattnen vara till stor hjälp.
Många vet dock inte vad de ska göra när de ser något som inte verkar stå rätt till. Med hjälp att denna handfasta Älvräddar-manual, följer du bara steg för steg och i förlängningen kan vi vara på väg mot en bättre vattenmiljö!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Försvarsmakten meddelar att de kommer att öka sin närvaro i skärgården.
Här ska sportfiskare se upp för militären!

Det är många som ska samsas om utrymmet i skärgården. Försvarsmakten meddelar nu att de kommer att öka sin närvaro i både Stockholms skärgård och områden utanför Göteborg, där det finns anledning för sportfiskare att hålla sig undan.

Enligt försvarmakten är orsaken till deras ökade närvaro att nya värnpliktiga behöver utbildas samt det ”försämrade” världsläget. Enligt försvarsmakten kan det faktiskt få motsatt effekt bland allmänheten att de ökar sin närvaro, alltså att ännu fler båtar åker ut.
– Det finns en okunskap och fritidsbåtar kommer för nära för att ta selfies, säger Rebecca Landberg, kapten i marinen, till SVT.

Här är områdena som gäller:
* Stockholms södra skärgård, främst Hårsfjärden, Mysingen och nordvart mot Dalarö, Långbälingssund, Järnholmssund och Gåsstensfjärden.
Stockholms mellersta skärgård, norr och syd om Björkö Kroksö, området runt Korsö, Träsköfjärden och området runt Lådna Låren.
Stockholms norra skärgård, området runt Söderarm.
Gryts och Valdemarsviks skärgård.
Karlskronas yttre redd.
*Göteborgs skärgård, främst mellan Björkö och Tistlarna.

Du kanske även gillar detta