Maria klår grabbarna!

Med den här jättegäddan har Maria övertrumfat sin sambo – och sambon är inte vem som helst. Han heter Johnny Hjalmarsson och är en av Sveriges skickligaste gäddfiskare.
Historien om hur Maria Hagberg fick en gädda på hela 16,42 kilo hör till de mera osannolika. Eller som Johnny så träffande uttrycker saken:
”Att den fisken fick syna båten är ett mirakel”.
Saken var alltså den att Maria och Johnny tog en tur ut på Laxsjön vid Örebro i mitten av augusti. Syftet var i första hand att fånga abborre och utrustningen var dimensionerad därefter och naturligtvis utan ståltafs.
Överraskningen blev därför stor när Johnny drog på och lyckades landa en riktigt praktgädda, på 15,08 kilo.
Men dryga timmen senare skulle Maria överträffa sin sambo, Meterligavinnaren Johnny.
”Maria hade precis kastat ut och vi hinner trolla kanske 20 meter här gäddan hugger. Efter många, långa, tunga rusningar kan jag hjälpa henne att lyfta in fisken. Det lilla skeddraget låg mot tandköttet på höger sida och 0,12-linan låg från mungipa till mungipa, rakt genom munnen”, berättar Johnny.
Maria har naturligtvis anmält den praktfulla gäddan, som för övrigt var 120 centimeter lång, till Recordfisken.
Svenne Andersson

Meterligavinnaren Johnny Hjalmarsson är en gentleman och hjälper förstås Maria att lyfta den tunga gäddan.

Meterligavinnaren Johnny Hjalmarsson är en gentleman och hjälper förstås Maria att lyfta den tunga gäddan.

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...