[/caption] " /> Svenska maritima dagen i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Maritim dag i Göteborg

Hur kan nätverk av skyddade områden gynna ett långsiktigt nyttjande av havets ekosystem? Kanske får frågan ett svar under den "maritima dagen" i Göteborg.

Svenska maritima dagen som går av stapeln i Göteborg den 9 april 2013. Bland programpunkterna finns ”Utvecklingen i östersjöregionen ” och ”Långsiktigt nyttjande av havets ekosystem”.
Sverige har EU:s längsta kust och stora havsområden och vår ekonomi är helt beroende av sjötransporter för import och export. Havet är också en av våra viktigaste naturresurser. Situationen för havsmiljön är dock kritisk på många områden. Med detta som utgångspunkt arrangeras Svenska maritima dagen på Lindholmens science park i Göteborg. Datum: 9 april.
För mer information: www.smd2013.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta