[/caption] " /> Svenska maritima dagen i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Maritim dag i Göteborg

Hur kan nätverk av skyddade områden gynna ett långsiktigt nyttjande av havets ekosystem? Kanske får frågan ett svar under den "maritima dagen" i Göteborg.

Svenska maritima dagen som går av stapeln i Göteborg den 9 april 2013. Bland programpunkterna finns ”Utvecklingen i östersjöregionen ” och ”Långsiktigt nyttjande av havets ekosystem”.
Sverige har EU:s längsta kust och stora havsområden och vår ekonomi är helt beroende av sjötransporter för import och export. Havet är också en av våra viktigaste naturresurser. Situationen för havsmiljön är dock kritisk på många områden. Med detta som utgångspunkt arrangeras Svenska maritima dagen på Lindholmens science park i Göteborg. Datum: 9 april.
För mer information: www.smd2013.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta