Marko Lehtosalo alias Markoolio flankerad av sina två nya dansare. Foto: Ulf Börjesson Marko Lehtosalo alias Markoolio flankerad av sina två nya dansare.
Foto: Ulf Börjesson[/caption] " /> Markoolio chockas av dansande gäddor | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Markoolio chockas av dansande gäddor
Marko Lehtosalo alias Markoolio flankerad av sina två nya dansare. Foto: Ulf Börjesson

Marko Lehtosalo alias Markoolio flankerad av sina två nya dansare.
Foto: Ulf Börjesson

Årets sportfiskemässa i Jönköping blev en rekordsuccé med 14810 besökare. Mer än tusen av besökarna fanns vid scenen när Markoolio chockades av gäddkupp. Se klippet!
På söndagen uppträdde Markoolio på Fiskejournalens stora scen och både stora och små sportfiskare jublade när han sjöng ”Det ska va gädda på sommarn”. Då invaderas scenen av två män i gäddkostym. Markoolio tappar helt tråden av chocken, men finner sig snart och fortsätter numret medan gäddmännen dansar.
I kostymerna fanns chefredaktör Martin Falklind och gäddskribenten Per-Ola Johannesson.
­– Det var det värsta jag sett. Jag kunde inte sjunga på säkert en halv minut, säger Markoolio.
Frågan är om det anstår en chefredaktör att dansa i grön trikå inför en sportfiskepubilk.
– Absolut, det var en ära att få stå på samma scen som vår sportfiskeambassadör Markoolio. Stegen satt kanske inte perfekt, men det tar vi igen vid nästa uppträdande då jag och Per-Ola ska föreställa siklöjor.
httpv://www.youtube.com/watch?v=W1Y9xkefHBY

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta