Marko med sitt personbästa på röding i Abborrträsk.[/caption]I nummer 1-2 av Fiskejournalen kan ni läsa en intervju med Marko Lehtosalo där han berättar om sitt fiske, om sina misstag och om han någon gång har ljugit om fångstens storlek. " /> Markoolio fajtade sopsäck | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Markoolio fajtade sopsäck

Marko med sitt personbästa på röding i Abborrträsk.


Marko med sitt personbästa på röding i Abborrträsk.

I nummer 1-2 av Fiskejournalen kan ni läsa en intervju med Marko Lehtosalo där han berättar om sitt fiske, om sina misstag och om han någon gång har ljugit om fångstens storlek.
Den stockholmsbaserade finländaren är en av Sveriges mest folkkära artister. Han har sålt över en miljon skivor och medverkat som skådespelare i många barnfilmer. Dessutom har han vunnit TV4:s tävling ”Let´s Dance”. Att han dessutom älskar att fiske gör honom till en mångfacetterad person.
Vill ni läsa mer om Marko, om hans sopiga fiske i Thailand och hans bättre fisken på andra ställen, så gör ni det i Fiskejournalen nummer 1-2. Vill ni höra mer utav honom, finns han också varje vardagsmorgon på radions Riks MorronZoo .

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En rad faktorer ligger bakom nedgången av gäddor i Göta älv och Nordre älv. Foto: Anders Lundin
Kris för populära gäddvatten – knappt någon föryngring

Göta älv i Ale kommun och Nordre älv inom Göteborgs stad har varit två populära gäddvatten för sportfiskare. Men frågan är hur länge till? En yngelinventering som Sportfiskarna genomfört visar på mycket låga tätheter av gäddyngel.

Det var på uppdrag av Göteborgs stad och Alefiskarna som Sportfiskarna inventerat gäddyngel i de båda älvarna. Bakgrunden var att gäddfisket har försämrats kraftigt under de senaste åren, och en teori är att föryngringen av gäddor inte fungerar tillfredsställande.

Inventeringen bekräftar just detta. I Nordre älv fångades endast två gäddyngel, båda strax nedströms Nordreälvsbron.
Här pekas flera faktorer ut som bidragande, exempelvis brist på bra lekområden, onaturlig vattenreglering, predation av spigg på gäddyngel samt predation av säl på vuxen gädda.

I Göta älv fångades 10 gäddyngel i det undersökta området.

De största hoten mot gäddbeståndet där anses, enligt Sportfiskarna, vara den onaturliga vattenregleringen, den tunga båttrafiken i älven samt predation från säl på vuxna och lekmogna gäddor.
Läs mer här!

Du kanske även gillar detta