Marko med sitt personbästa på röding i Abborrträsk.[/caption]I nummer 1-2 av Fiskejournalen kan ni läsa en intervju med Marko Lehtosalo där han berättar om sitt fiske, om sina misstag och om han någon gång har ljugit om fångstens storlek. " /> Markoolio fajtade sopsäck | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Markoolio fajtade sopsäck

Marko med sitt personbästa på röding i Abborrträsk.


Marko med sitt personbästa på röding i Abborrträsk.

I nummer 1-2 av Fiskejournalen kan ni läsa en intervju med Marko Lehtosalo där han berättar om sitt fiske, om sina misstag och om han någon gång har ljugit om fångstens storlek.
Den stockholmsbaserade finländaren är en av Sveriges mest folkkära artister. Han har sålt över en miljon skivor och medverkat som skådespelare i många barnfilmer. Dessutom har han vunnit TV4:s tävling ”Let´s Dance”. Att han dessutom älskar att fiske gör honom till en mångfacetterad person.
Vill ni läsa mer om Marko, om hans sopiga fiske i Thailand och hans bättre fisken på andra ställen, så gör ni det i Fiskejournalen nummer 1-2. Vill ni höra mer utav honom, finns han också varje vardagsmorgon på radions Riks MorronZoo .

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta