[/caption] " /> Markoolio på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Markoolio på Sportfiskemässan

Martin Falklind fick träffa sin idol Markoolio. (Foto: Morgan Fihn)

Sportfiskemässan börjar gå mot sitt slut och vi på Fiskejournalen är väldigt glada för alla nya prenumeranter. Vår chefredaktör Martin Falklind är extra glad– han fick nämligen träffa sin idol, artisten Markoolio.
Snart är det dags att summera Sportfiskemässan 2013, men redan nu kan vi konstatera att det finns goda chanser till besöksrekord.
Fiskejournalen har träffat många läsare och ett stort antal har valt att förnya sina prenumerationer. En av de som tecknade en ny prenumeration var artisten Markoolio. Han är ansluten till Abu Garcia och bloggar på deras webbsida. Han är dessutom Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklinds idol.
Markoolios blogg hittar du här.
Läs även tidigare notiser om Sportfiskemässan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
37 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Vilken inställning har du till fiskar som kan ha förhöjda halter av dioxiner? Foto: Victor Serban
Feta vildfångade matfiskar – tyck till om dem!

Ett vedertaget budskap är att fisk är nyttigt. Men att om du äter för mycket av vissa fiskar så kan det ha negativa hälsoeffekter. Vildfångad fet fisk från Östersjön, Vänern och Vättern kan exempelvis innehålla förhöjda halter av dioxiner.

SVA, Statens Veterinärmedicinska Anstalt, ber nu fiskare och övrig allmänhet om hjälp att kartlägga svenskarnas inställning till matfisk, närmare bestämt hur våra matvanor påverkas av rapporter om dioxinhalter i vildfångad fet fisk.
”Att äta för mycket av denna fisk kan ha negativa hälsoeffekter. Vid de aktuella nivåerna är risken framförallt störningar på reproduktiv hälsa medan ännu högre nivåer också kan orsaka cancer, hormonstörningar och skador på nervsystem och immunförsvar”, skriver SVA på sin hemsida.

De konstaterar också att många ändå väljer att äta just dessa fiskar, utifrån andra faktorer som smak, kvalitet, pris och bevarande av den lokala kulturen.
SVA uppmanar nu frivilliga att svara på en enkät i detta ämne, som du hittar här!

Du kanske även gillar detta