Martin Falklind och Markoolio trivdes i Abborrträsk där de guidades runt bland vattnen av Sonny Holmberg från Abborrträsk Natursafari. Martin Falklind och Markoolio trivdes i Abborrträsk där de guidades runt bland vattnen av Sonny Holmberg från Abborrträsk Natursafari.[/caption] " /> Markoolio slog personbästa i Abborrträsk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Markoolio slog personbästa i Abborrträsk
Martin Falklind och Markoolio trivdes i Abborrträsk där de guidades runt bland vattnen av Sonny Holmberg från Abborrträsk Natursafari.

Martin Falklind och Markoolio trivdes i Abborrträsk där de guidades runt bland vattnen av Sonny Holmberg från Abborrträsk Natursafari.

Under gångna helgen har artisten Markoolio och Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind varit på fiskeresa i Abborrträsk i Lappland. Det blev en riktig huggsexa med nya personliga rekord och hårda fajter.
Markoolio, som aldrig hade flugfiskat förut, förstod galoppen osannolikt snabbt och det dröjde inte länge innan han krokade sin livs första röding på fluga.
– Jag tycker att allt fiske är kul och nu är jag helt fast även i flugfisketräsket, meddelar en glad Markoolio.
Efter ett lyckat flugfiske med många fina rödingar provade de några av traktens många sjöar beväpnade med spinnspö. Finskättade Markoolio hade passande nog fått en specialspinnare från Martin, med fiska flaggan målad på skeden. Ett bra val skulle det visa sig – han krossade sitt personliga rekord för abborre med ett exemplar strax över ett kilo.
– Även gäddfisket var lysande, vi tappade snart räkningen på alla gäddor. Extra kul var att de högg friskt på popper, berättar Martin.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta