Möt multitalangen Markoolio på mässan. Ena dagen vinner han Lets´dance och andra drar han en marlin...
Möt multitalangen Markoolio på mässan. Ena dagen vinner han Lets´dance och andra drar han en marlin... [/caption]Markoolio har blivit en av våra mest folkkära artister och går hem hos både barn och vuxna. De senaste åren har han gjort raketkarriär som sportfiskare och tycker såklart att Sportfiskemässan är ett toppenställe att uppträda på. " /> Markoolio uppträder på Sportfiskemässan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Markoolio uppträder på Sportfiskemässan

Möt multitalangen Markoolio på mässan. Ena dagen vinner han Lets´dance och andra drar han en marlin...


Möt multitalangen Markoolio på mässan. Ena dagen vinner han Lets´dance och andra drar han en marlin…

Markoolio har blivit en av våra mest folkkära artister och går hem hos både barn och vuxna. De senaste åren har han gjort raketkarriär som sportfiskare och tycker såklart att Sportfiskemässan är ett toppenställe att uppträda på.
Markoolio heter egentligen Marko Lehtosalo och har en brokig karriär bakom sig. Med dåliga betyg från grundskolan började han plåtslagarlinjen, vilket var den enda linje han kom in på.
Marko var en spexare redan då och varje gång han och hans polare skulle in till stan och festa, sjöng han en låt. En kväll satt två musikproducenter på bussen och hörde honom – och därefter övergav han plåtslageriet för sång, dans och skådespeleri. Han har medverkat i mängder av TV-program, filmer och teatrar och hunnit släppa sju studioalbum.
För två år sedan började han fiska – nu är det en av hans stora passioner. I höstas var han i Mexiko och drog en marlin.
Se Markoolio på Fiskejournalens stora scen söndag 22 mars, klockan 12.00 på Sportfiskemässan i Jönköping. Garanterat drag för både barn och vuxna!

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta