Martin Falklind tilldelas guldnålen av Sportfiskarna. (Foto: Bengt Olsson) Martin Falklind tilldelas guldnålen av Sportfiskarna. (Foto: Bengt Olsson)[/caption] " /> Martin Falklind prisad av Sportfiskarna | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Martin Falklind prisad av Sportfiskarna
Martin Falklind tilldelas guldnålen av Sportfiskarna. (Foto: Bengt Olsson)

Martin Falklind tilldelas guldnålen av Sportfiskarna. (Foto: Bengt Olsson)

Sportfiskarna: Passionen personifierad! Så kan man beskriva fiskejournalisten Martin Falklind som under helgens kongress tilldelades Sportfiskarnas högsta förtjänsttecken i guld.
– Vi har Martin att tacka för stora delar av sportfiskets mediala framgångar, ett av många exempel på detta är hans fantastiska film ” Expedition den gamle och havet”, sa Joakim Ollén Sportfiskarnas förbundsordförande, vid utdelningen under kongressen.
Martin är känd inom sportfiskekretsar genom sitt TV-filmande, sina naturfotografier och sina underhållande föredrag om sportfiske i Sverige och utomlands. Han är också chefredaktör för Fiskejournalen där han i artiklar och reportage engagerar sig i kampen för fiskevården och mot miljöförstöring, överfiske och kraftverksutbyggnad i våra sista orörda vatten.

Ur motiveringen:
”Martin är en inspiratör för oss sportfiskare och fiskevårdare. En ny generation sportfiskare som värnar vår miljö och natur växer nu upp. Martin är en av dem vi har att tacka för det.  Hans aldrig sinande arbetskapacitet och produktivitet är imponerande.”

Mottagare av Sveriges Sportfiske- och Fiskevårdsförbunds högsta utmärkelse, hederstecknet i guld utses av Sportfiskarnas valnämnd. Utmärkelsen delas ut i samband med förbundets kongress som hålls vartannat år.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta