Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Martin Falklind: Stäm mig!

Återstår att se om Martin Falklind blir åtalad för förtal precis som Don Staniford. (Foto: Mathias Larsson)

Don Staniford står inför rätta i Kanada för förtal – åtalad av Cermaq, ett statligt norsk laxodlingsföretag. Anledningen är att Don informerade omvärlden om de negativa miljökonsekvenserna som följer laxodling. Nu uppmanar Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind Norska staten att åtala honom också.
I nästa nummer av Fiskejournalen uppmanar Martin Falklind Norska staten att stämma honom. Precis som Don Staniford går han till angrepp som norsk laxodlingsindustri och påpekar att den lämnar skadliga bieffekter efter sig. Redan nu kan du läsa Martins ledare på vår sida Engagera Dig.
Vi på Fiskejournalen tycker att det är en självklarhet att stötta Don i hans kamp för vildlaxen och mot den norska staten. Gör det du också!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta