Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Martin Falklind till Sundsvall

I morgon onsdag håller Fiskejournalens chefredaktör Martin Falkling föredrag i Skönsbergs folkets hus, Sundsvall.

I morgon onsdag den 2 november blir det fiskeföredrag i Sundsvall med start klockan 18.30. Platsen är Skönsbergs Folkets hus och föredragshållare är Fiskejournalens chefredaktör Martin Falklind.
Martin kommer att berätta om sitt drömjobb men även sitt intresse för naturfilmande och miljö. Det blir en mix av underhållning och inspiration, allvar och komik, bilder och filmsekvenser.
– Man kommer garanterat att bli fiskesugen, och så blir det en hel del dråpligheter bakom kulisserna, lovar Martin.
Föredraget arrangeras av Studiefrämjandet i Sundsvall tillsammans med Storöringens Fiskeklubb, Sundsvalls Sportfiskeklubb, Strömsländan Sportfiskeklubb, Öbacka Sportfiskeklubb och Medelpads Kustvattenråd.
Tid: Onsdag 2 november kl. 18.30-21.00
Plats: Skönsbergs folkets hus, Sundsvall
Entré: 100 kr (Biljetter kan köpas på plats)
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta